Ajuntament de l'Alcudia de Veo

Dimecres, Octubre 16, 2013 - 15:00
Llocs d'interés

El seu terme municipal és totalment muntanyós. Una cadena de muntanyes, en el límit amb els termes d'Aín i Algímia d'Almonacid, agrupa les majors altures entre les que sobreïxen l'Alt de la Pastora i el Pic Espadà (1041 m) que dóna nom a la serra.

Amb la depressió del tossal de la Nevera com a nexe, la filada i esvelta alineació seguix fins a La Ràpita (1106 m), cima senyera de la serra, en la divisòria amb el terme d'Algímia d'Almonacid. Este angost relleu té una clara influència en el paisatge que es pot observar en la localitat, en la qual es pot disfrutar d'importants extensions de boscos de pins i sureres. També trobem una espècie exòtica en estes terres, com és el castany. Del mateix hi ha un xicotet bosc relíquia pròxim al caseriu abandonat de Jinquer.

En Benitandús trobem un xicotet embassament que reté les aigües del Riu Veo, al mateix temps que un impressionant paratge geològic, els Orgues de Benitandús de 724 m sobre el nivell del mar creat per l'erosió de les aigües.

 
També el terme de l'Alcúdia de Veo és ric en fonts entre les que destaquem la font de Sant Pere situada en el paratge de xops amb àrea recreativa, la font de Jinquer, Canaleta, Sarró, Ullastre, Rodenal, etc.

En quant a coves, podem destacar la cova de la Xelva, la qual té una obertura vertical en la roca de la muntanya per on brolla gran cabal d'aigua, que al despenyar-se per altres roques al llit del barranc forma uns atractius tolls d'aigua. En el seu interior es forma una gruta natural on l'endinsament és summament dificultós. Altres coves que posseïxen fenòmens kàrstics són: l'Alt, d'Eulogi, del Bou, de la Foia Vella, de la Lloma i del Molinet.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal