El poble

El poble d'Alcudia de Veo es situa a la provincia de Castelló, a la comarca de la Plana Baixa. Es situa al cor de la Serra d'Espadà i als peus del Pic Espadà. 

El municipi està format per 4 nuclis urbans, Alcudia de Veo, Veo, Benitandus i el despoblat Xinquer, deshabitat des dels temps de la Guerra Civil. L'alcudia de Veo pertany a ma Mancomunitat Espadà-Millars. 

El terme del municipi es totalment muntanyós i també es ric en fonts, entre les que podem destacar la font de San Pedro, la de la pistola, Canaleta, Zurrón o la font de Xinquer.

La gastronomia típica de l'Alcudia de Veo segueix les directrius de la cuina mediterrànea de muntanya, en aquest cas plats pessats basats en productes naturals, on les carns tenen especial rellevancia. Podem destacar l'olla de poble i la carn de caça, especialment el porc senglar, molt abundant al terme municipal. En quant als postres hem de destacar les típiques orelletes i el bunyols. 

 

ALCUDIA DE VEO
VEO
BENITANDUS
JINQUER

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Alcudia de Veo, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Calle la Fuente, 7, Ajuntament de Alcudia de Veo, 12222, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades info@businessadapter.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).