Parajes de interes

El terme municipal es totalment muntanyós. Una cadena de montes, en el límit amb els termes d’Aìn i Algimia d’Almonacid, agrupa les majors altures entre les que sobreïxen l’alt de la Pastora i el Pic Espadàn (1041m) que done nom a la serra.

Amb la depressió del collado de la Nevera com nexo, la filada i esbelta alineaciò segueix fins la Rápita (1106m), cima senyera de la serra, en la divisoria amb el terme d’Algimia d’Almonacid. Aquest angost relleu te una clara influencia en el paisatge que es poden observar en la localitat, en la que es pot disfrutar de importants extensions de boscos de pins i alcornocs. També trobem una espècie exótica en estes terres, com es el castany. Del mateix existeix un xicotet bosc rel.liquia proper al caseriu abandonat de Jinquer.

En Benitandús trobem un xicotet embalssament  que reté les aigües del Riu Veo, a la volta que un impressionant paratje geológic, els Òrgans de Benitandús de 724m sobre el nivel del mar creat per la erosió de les aigües.

 

També el terme d’Alcudia de Veo es ric en fonts entre les que destaquem la Font de San Pedro situada en el paratge de xops amb área recreativa, la Font de Jinquer, Canaleta, Zurrón, Ullastre, Rodenal, etc.

En quant a coves, podem destacar la cova de la Chelva, la qual té una abertura vertical en la roca de la muntanya per on mane gran cabdal d’aigua, que al despenyar-se per altres roques al llit del barranc forme unes atractives tolls d’aigua. En el seu interior es forme una gruta natural on el adentrament es sumament dificultós.  Altes coves que poseeixen fenomens kárstics son: Sima de l’alt, d’Eulogio, del Toro, de la Hoya Vieja, de la Lloma i del Molinet.

 

CUEVA DEL TORO
LA CHELVA
PAELLEROS FUENTE DE SAN PEDRO
CASTILLO DE ALCUDIA DE VEO
NEVERA DE ALCUDIA DE VEO
ÓRGANOS DE BENITANDUS
FUENTE DE SAN PEDRO
ÓRGANOS Y PANTANO

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Alcudia de Veo, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Calle la Fuente, 7, Ajuntament de Alcudia de Veo, 12222, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades info@businessadapter.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).